En la situació econòmica actual i coneguda la feblesa i vulnerabilitat del mercat laboral, són moltes les persones que es plantegen formar-se i constituir-se com a empresaris. Si tens el model de negoci, els mitjans per a dur-lo a terme i el finançament necessari, recorda quins són els 4 tràmits inicials per a activar-lo :

  1. En primer lloc hem de decidir si actuarem com a empresari individual (autònom) o com a societat (civil, limitada, anònima, etc…). En aquest segon cas, caldrà completar el procés de constitució de la societat segons quina sigui la seva forma jurídica.

  1. En segon lloc haurem d’obtenir el Certificat Electrònic o Digital a l’AEAT (com a autònom o com a societat segons haguem decidit) posant-nos-hi en contacte i sol·licitant cita prèvia. Vindria a ser la “identitat virtual” que ens permetrà operar tant amb l’Agència Tributària (AEAT) com amb la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS).

  1. Un cop obtingut el Certificat Digital, ja podrem presentar el model 036 a l’AEAT, que és la declaració d’alta en el cens d’empresaris i professionals. A partir d’aquesta data ja estarem compromesos a complir amb aquelles obligacions que quedem subjectes.

  1. I en quart lloc, ens quedarà donar-nos d’alta a la TGSS. Ho podem fer de manera presencial, o bé de forma telemàtica (online) mitjançant la web de la Seu Electrònica del Ministeri de Treball i Seguritat Social omplint el model TA1

En qualsevol cas, donar-nos d’alta com a empresaris no és el que ens ha de fer dubtar. El que veritablement és important, és reunir els requisits que ens faran empresaris d’èxit. Consulta el nostre article “Els 4 millors consells per a tenir èxit en els negocis” que trobaràs al blog, i que són un resum esquemàtic dels millors texts i consells agafant com a model els millors empresaris de tots els temps.

Déjanos tus datos

A #gestoriadepimes no només t’introduïm en el món empresarial sinó que t’acompanyem al llarg del decurs vital del teu negoci.