El Kit Digital és una iniciativa del Govern d´Espanya, que té com a objectiu subvencionar la implantació de solucions digitals disponibles en el mercat per a aconseguir un avanç significatiu en el nivell de maduresa digital.

Les solucions digitals que proporciona el Kit Digital estan orientades a les necessitats de les petites empreses, microempreses i treballadors autònoms, que pertanyin a qualsevol sector o tipologia de negoci.

El Programa Kit Digital és finançat pels fons Next Generation EU i s´inclou dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes.

La primera convocatòria d´aquestes ajudes, les bases de les quals es publicaran en les pròximes setmanes, començarà en 2022, comptarà amb 500 milions d´euros i estarà dirigida a pimes d´entre 10 i 49 empleats i a partir d´aquesta data s´aniran obrint noves convocatòries d´ajudes dirigides als diferents segments de pimes i autònoms.

COM ACCEDIR A LES AJUDES DEL KIT DIGITAL

Les pimes i treballadors autònoms que vulguin beneficiar-se de les ajudes del Kit Digital hauran de comprovar primer el seu nivell de digitalització a través d´un test d´autodiagnòstic, posat a la seva disposició en la plataforma AceleraPyme, plataforma a través de la qual ja s´han registrat més de 4.000 pimes en una setmana.

El primer pas és saber el nivell digital de la teva empresa

El primer pas és registrar-se en el programa Accelera Pime, per a a continuació realitzar un test d´autodiagnòstic digital. Es tracta d´un senzill qüestionari de 13 preguntes on indicarem l´ús que fem de la connexió a Internet, venda en línia, xarxes socials o si disposem o no d´un CRM, per exemple.

A més d´aquest test inicial existeixen altres dos que tenen a veure amb ciberseguretat o transformació digital. Aquest és l´apartat més important, que detallarà si l´empresa té o no un pla a mitjà o llarg termini per a la transformació digital del negoci.

En aquest apartat sí que és necessari anar detallant de forma més detallada diferents aspectes que tenen a veure amb estratègia, organització digital o relació amb els clients, entre altres. Són vuit punts claus per a la transformació digital sobre els quals hem d´anar responent diferents preguntes. Completar-ho no ens porta molt temps.

Al final de tot el procés ens indicarà quin és l´estat del nostre negoci, si estem en fase inicial o mitjana i ens permet descarregar l´informe de l´estat de la transformació digital del nostre negoci. Aquí dependrà molt del tipus de negoci. Pot ser que per a una perruqueria la venda per Internet no sigui una prioritat, però si el treball amb el CRM per a cuidar millor als seus clients i aconseguir que repeteixin amb major freqüència.

Finalment existeix la possibilitat de realitzar una autoavaluació de ciberseguretat, on en poc més de 10 minuts l´empresa pot fer-se una idea del nivell de seguretat amb el qual està treballant. I també adonar-se d´algunes mancances que tenen fàcil solució.

Amb totes aquestes dades i si complim els requisits del pla podem començar la sol·licitud de la subvenció perquè ens permeti implantar eines digitals que ens ajudin en determinades àrees amb la gestió del nostre negoci.

Solucions de digitalització

Les empreses que accedeixin a aquest programa a través de la convocatòria pública rebran un bo digital que identificarà la quantia econòmica que disposaran per a utilitzar en les solucions digitals que millor s´adaptin a les seves necessitats. Aquestes solucions digitals es podran triar d´un ampli catàleg, encara que inicialment seran les següents:

• Presència en internet i lloc web: creació d´una pàgina web per a la pime i/o prestació de serveis per a donar visibilitat a la mateixa en els principals llocs d´Internet.

• Comerç electrònic: creació d´una botiga en línia de compravenda de productes i/o serveis que utilitzi mitjans digitals per al seu intercanvi.

• Gestió de xarxes socials: promocionar la pime en xarxes socials.

• Gestió de clients i/o proveïdors: digitalitzar i optimitzar la gestió de les relacions comercials amb els clients.

• Business Intelligence i analítica: explotació de dades de l´empresa per a la millora del procés de presa de decisions.

• Serveis i eines d´oficina virtual: implantar solucions interactives i funcionals que permetin la col·laboració més eficient entre els treballadors de la pime.

• Gestió de processos: digitalitzar i/o automatitzar processos de negoci relacionats amb els aspectes operatius o productius de la pime.

• Factura electrònica: digitalitzar el flux d´emissió de factures entre la pime i els seus clients.

• Comunicacions segures: proporcionar a les pimes seguretat en les connexions entre els dispositius dels seus empleats i l´empresa.

• Ciberseguretat: proporcionar a les pimes seguretat bàsica i avançada per als dispositius dels seus empleats.

SI VOL SER AGENT DIGITALITZADOR

Per part seva, els agents digitalitzadors que vulguin unir-se al programa i ofertes les seves solucions podran fer-lo a través d´una invitació pública procedent del Ministeri d´Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Déjanos tus datos

Descarregui´s la Guia ràpida per a saber més.