Iniciar una activitat empresarial o negoci no ens ha de fer por, ni és un tema de sort, ara bé, és essencial complir amb les 4 normes bàsiques que faran que el nostre projecte tingui èxit.

Sovint, encegats per la il·lusió, es cometen errades que amenacen la viabilitat d’aquell projecte que alhora considerem tan esperançador. Per tal d’evitar ensurts, hem fet una compilació dels principals trets i comportaments comuns dels empresaris d’èxit. Tots ells sostrets de la pròpia experiència i dels principals texts sobre la matèria. Es tractaria d’acomplir amb els quatre en la major mesura possible. Cap d’ells pots mancar en un bon full de ruta empresarial, perquè en negocis no hi ha grisos, els números són blaus o vermells. De forma resumida, aquest seria el Sant Grial de tot bon empresari:

  1. PASSIÓ. L’activitat escollida ens ha d’apassionar. Creure i il·lusionar-nos en un projecte no és suficient. No ens ha d’importar el temps que hi dediquem. Com deia Woody Allen, “als qui ens apassiona la feina no ens hem de preocupar per la jubilació”.

  1. CONEIXEMENT. A major coneixement i expertesa, major qualitat del producte o servei que ens diferenciarà positivament de la competència.

  1. ASSESSORAMENT. En tot inici és primordial disposar d’un pla d’empresa que inclogui un estudi de mercat i un anàlisi de la viabilitat econòmica i financera. És clau contractar un equip professional amb qui elaborar el pla de negoci. Aquest és un detall que la majoria d’emprenedors obliden i és el causant que el 80% de les pimes no superin els 5 anys de vida. De ben segur que és la part del pressupost inicial més ben invertida.

  1. L’ASSOCIACIÓ, EL TREBALL D’EQUIP: Un error habitual és que amb la intenció d’estalviar, es vulgui acaparar tots els àmbits del negoci. Hem de pensar que no som especialistes en tot, per tant ens hem d’ocupar de l’àrea principal, és a dir, de l’elaboració del producte o de la prestació del servei en qüestió, que és la faceta que dominem, i la resta confiar-ho en companys d’equip o en una subcontractació de qualitat. Tota empresa té diversos aspectes a gestionar, com l’administració, el marketing digital, la difusió, la logística, el personal, etc…. Saber escollir els companys de viatge esdevindrà fonamental. Un tret comú dels empresaris que han fet fortuna és que han contractat persones més intel·ligents que ells.

    Déjanos tus datos

Existeixen altres conceptes importants en el desenvolupament d’una activitat econòmica, però pel que fa al cas, hem seleccionat els que considerem essencials. Y reforcem el contingut amb un conegut refrany que resumeix a la perfecció lo exposat; “per crear una empresa d’èxit es necessita a un somiador, a un venedor, i a un comptable”.

A #gestoriadepimes fem realitat els teus somnis, t’ajudem a vendre i som professionals de la comptabilitat. Contacta’ns i explica’ns el teu projecte.