Programa d’Iniciació i Consolidació de l’Exportació.

El programa d’Iniciació i Consolidació de l’Exportació de ICEX España Exportació ja està en marxa. La nova convocatòria d’ajudes ja s’ha publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat. A través d’aquest programa es concedeixen subvencions per a iniciar o consolidar el creixement internacional de les petites i mitjanes empreses (pymes).

L’objectiu del Programa ICEX Next és ajudar a desenvolupar o contrastar l’estratègia d’internacionalització, analitzant els millors destins per als productes o serveis i secundar amb un Pla Estratègic de Negoci Internacional Offline i En línia, enfocat als mercats exteriors seleccionats. Tot això, a través d’un Assessorament Especialitzat per part de consultors i assessors nacionals i internacionals homologats per ICEX, durant un procés de 24 mesos, i amb el suport d’una Subvenció Econòmica dotada d’una quantia de fins a 24.000 euros.

A qui va dirigit Icex Next?

Aquest Programa està dirigit a qualsevol Pime o Startup Espanyola que tingui un producte o servei propi i/o marca pròpia. A més d’una facturació superior als 300.000 euros, exceptuant les Startup de base tecnològica. Aquest Programa també ofereix una oportunitat per a les empreses afectades pel BREXIT i les Pymes que van ser participants del programa PIPE entre l’any 1997 i 2007.

 

Beneficis

El principal objectiu és oferir ajudes a la internacionalització de pymes. ICEX Next ofereix Assessorament Especialitzat en Comerç Exterior, a través d’una bossa total de 30 hores de Consultoria Internacional Especialitzada i Personalitzada, de la mà de consultors externs i homologats per ICEX, amb àmplia experiència en consultoria empresarial i internacionalització, i una subvenció econòmica per a afrontar les despeses del creixement internacional de la teva empresa fins a 24.000 euros.

 

Assessorament en comerç internacional

30 hores d’assessorament personalitzat i especialitzat, que seran utilitzades per a dissenyar el Pla Estratègic de Negoci Internacional, ja sigui offline, en línia o tots dos, A més, es podrà utilitzar part de la subvenció econòmica del bloc 2 per a realitzar els serveis de consultoria especialitzada de ICEX Next , sobre altres aspectes fonamentals del comerç internacional, com podran ser els centrats en temàtiques relacionades amb la Contractació Internacional o les Licitacions Internacionals; a més d’en altres focalitzades en la Transformació Digital de la teva empresa, amb la finalitat que la teva sortida a l’exterior sigui més viable; o per a afrontar la nova situació del Regne Unit davant el BREXIT.

 

Procés de selecció

En cada Procés de Selecció es valorarà:

 • La Competitivitat del Producte o Servei a nivell internacional
 • Equip Humà
 • Capacitat Financera
 • Trajectòria Empresarial

 

A més, s’analitzarà el Potencial d’Internacionalització del Model de Negoci de l’empresa, amb l’ajuda d’un consultor homologat per ICEX.

Aquests Procediments estan sotmesos al principi de concurrència competitiva, tal com es detalla en la Convocatòria.

 

Requisits programa ICEX Next 2023

Si t’estàs plantejant demanar aquesta ajuda has de parar esment als requisits necessaris. Entre altres:

 • Ser una pyme espanyola.
 • Amb producte o servei propi.
 • Amb marca pròpia.
 • Amb pàgina web pròpia.
 • No ser filial comercial ni productiva estrangera.
 • No tenir una empresa en crisi.
 • Facturar més de 300.000€ en 2022, requeriment no aplicable per a les startups.
 • Tenir mitjans personals i materials que permetin afrontar la internacionalització de la teva empresa.

 

Com sol·licitar les ajudes ICEX Next

En primer lloc registra’t en la web del ICEX.

Déjanos tus datos

Una vegada t’hagis registrat has de completar el document: Sol·licitud del Programa ICEX Next. Trobaràs tota la documentació necessària per a l’edició de 2023.