COM PUC EVITAR EL PAGAMENT IMMEDIAT  DELS IMPOSTOS FISCALS D’AQUEST PRIMER TRIMESTRE ?

Iniciada la setmana de venciments fiscals i amb l’escenari provocat pel Covid-19, és el moment d’una cerca desesperada de solucions que permetin evitar un dolorós cop a les butxaques d’autònoms i empresaris. Tot i que des del govern central no s’ha jugat la carta desitjada, la injecció de capital directa, sí que s’han establert mesures protectores.   

Ens preguntem doncs què podem fer al respecte, i si tenim alguna eina per alleugerir la situació a curt termini. I la resposta és afirmativa, es tracta de la moratòria fiscal regulada a l’article 14 del Real Decreto-ley 7/2020, de 12 de marzo, pel que s’adopten mesures urgents en resposta a l’impacte econòmic del COVID-19.

Es tracta d’un aplaçament de 6 mesos en el pagament d’impostos fiscals. Les condicions són : 

  • La quantitat ha de ser inferior a 30.000€
  • Tenir un volum d’operacions inferior a 6.010.121,04€ a l’exercici 2019
  • Moratòria de 6 mesos
  • Exempt d’interessos els 3 primers mesos
Captura de pantalla 2020 04 14 a las 16.57.49

Què vol dir això?

Doncs que podem pagar tots els nostres impostos (models 111, 115, 303, 130, etc…) d’aquí a sis mesos només suportant els interessos del darrers 3 mesos. Per tant, una bona opció és sol·licitar d’entrada la moratòria per aturar el desembors immediat i decidir en un futur posterior si esgotar els sis mesos, o bé, fer el pagament abans dels tres primers mesos sense cap cost addicional. 

Tinguem present que els dramàtics descensos en la facturació no es donaran només en la darrera quinzena del mes de març, sinó que es mantindran com a mínim durant un grapat de mesos més en quasi tot l’espectre empresarial i que es preveu un escenari dantesc a nivell de liquiditat. Per aquest motiu, en molts casos és convenient acollir-se a aquesta moratòria fiscal. Sabem que no  allibera de cap compromís, però és una oportunitat per agafar l’oxigen salvador que permeti superar el tram inicial d’aquesta crisis.  

És probable que les oficines de l’AEAT es mantinguin tancades en aquest període de presentació d’impostos, prement  aquí  podreu accedir al nou servei d’ajuda per a la presentació del model 303, i aquí  per a accedir a les instruccions de com sol·licitar els aplaçaments. 

En qualsevol cas, les oficines de gestoria de pimes sí romandran obertes i  disposades a ajudar-vos en aquest tràmit i en qualsevol altre del vostre interès. 

JOSEP GASCA PALOMER – Economista

Déjanos tus datos